biography, Norwegian version

moi-copie-2

Fabrice ble født i 1967 i St Pierre les Nemours. Her tilbragte han barndommen og han brukte mye av fritiden sin i de omkringliggende skogene. Han valgte å utdanne seg innen økonomi, med spesialisering innen markedsføring og kommunikasjon. Fram til han var 30 var han innom flere yrker, bl.a. som konsulent, lærer og bedriftsleder, men etter hvert ble han lei av dette miljøet som i hovedsak var rettet mot bedrifter og deres behov. Han gjorde helomvending og begynte å leve mer i takt med sine egne verdier. Dermed vendte han seg mot sektorene natur og miljø og spesialiserte seg innen naturvern, før han begynte som skribent for bladene Science & Nature og Animaux Sauvages. Han ble etterhvert overbevist om at naturens estetikk og skjønnhet bidrar mer enn taler og store ord når det gjelder å oppnå respekt for - og beskyttelse av naturen. Fotografi var lenge en yndet hobby og i 1998 bestemte han seg for å satse på en karriere som freelance journalist og fotograf. ”Skog” var hans første store tema og med det oppnådde han forsiden på magasinet GEO i 1999. Deretter fulgte tre bokpublikasjoner på rekke og rad: « Guide des Merveilles de la Nature », « Fontainebleau, forêt fantastique » og « Au pays des Merveilles ». I dag er Fabrice Milochau spesialisert innen naturfotografering og han er forfatter av mer enn 15 bøker om naturarv, mange av dem i samarbeid med geologen Frédérique Roger. Ved å bruke bildene sine til å oppnå begeistring og erkjennelse, kjemper har dermed på sin måte for en større forståelse for naturvern. Han er i dag regnet som en av europas beste landskapsfotografer.Et utvalg artikler og utstillinger:

2000: Bill-board kampanje for regionen Seine & Marne. Artikkel i GEO om Brocéliande-

          skogen og en annen om Clarée-dalen. Utstilling i Fontainebleau om ”den fantastiske skogen”.

 

2001: Fotooppdrag for bladet Vivre avec les Oiseaux. Førstesideoppslag i GEO om naturens

           underverk. Artikkel i GEO om Arrée-fjellene.

 

2002: Artikkel i GEO om vandring i Frankrike. Artikkel i Le Figaro Magazine om Korsika. Artikkel i GEO-Russland om naturen i Frankrike. Artikkel i L’Express om uberørt natur i Frankrike.Artikkel i Alpes Loisirs om naturattraksjoner.

 

2003: Artikkel i GEO om Kanariøyene. Artikler i Forêts magazine om skogene Fontainebleau og Chantilly. Artikkel og forside i bladet Détours en France om Sør-Korsika. Artikkel i VSD om ”fjerne steder” i Frankrike. Fotoutstilling om Clarée-dalen.

 

2004: Illustrerte hele GEO’s 25 års jubileumskallender. Hadde egen spalte i bladet Digital Photo.Kronikør på Europe 1 hos Jacques Pradel, med tema foto og reiser.

 

2005: Utstillingen « Les couleurs de la solitude » (ensomhetens farger). Artikkel i avisen Dauphiné Libéré om Saou-skogen. Artikkel i bladet Terre Sauvage om den ville kysten i Frankrike. Bill-board campagne for slottet Vaux le Vicomte.

 

2006: Artikkel om landsbyer i Ile-de-France-regionen for bladet Detours en France.

Utstilling om Lofoten på Norges Hus i Paris. Donerte en serie med bilder fra Lofoten til en vandreutstilling som tilbys for utlån fra den Norske Ambassade i Paris.   

 

2007: Utstilling av bilder fra Lofoten på Festival photo nature de Pralognan la Vanoise.

   

  

    Bibliografi:

2000     Guide des Merveilles de la Nature. Arthaud

 Fontainebleau, forêt fantastique. La Renaissance du Livre

 Au pays des Merveilles. Arthaud

2001     Guide des merveilles de la nature Corse. Arthaud

 Terre Corse. Glénat

 La France sauvage. Pélican 

2002     Guide des merveilles de la nature en Bretagne. Arthaud

2003     Au pays des Merveilles Bretagne. Arthaud

 Collection Paysages Sauvages. Glénat (3 titler; Bretagne, Corse, Provence)

 Bretagne terre ultime. Pélican 

2004     Guide des merveilles de la Nature en Provence. Arthaud

 Parcs et réserves des Alpes. Glénat

2006     Guide des merveilles de la nature Alpes. Arthaud 

2007     Planète France. GEO
I 2008 kastet Fabrice Milochau seg ut i en ny karriere, denne gangen som kunstner. Han bruker nå sitt omfattende arkiv av bilder til å uttrykke seg på en ny måte, og skaper verk som bidrar til refleksjon over bildets mening og dets grafistiske uttrykk. Han skaper kunst som med utgangspunkt i det reelle, løftes til en helt annen dimensjon. Kunstverkene blir trykt på glass og signert, -kun ett eneste glasstrykk av hvert verk. I tillegg blir et begrenset opplag av samme bilde trykt på plexiglass.
I Milochau’s første serie benytter han seg av bilder fra Lofoten, øyene han forelsket seg i og har besøkt gjentatte ganger til nesten alle årets tider. Disse kunstverkene er en blanding av poesi og styrke med et overraskende moderne uttrykk.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :